Aizvadīta tropiska nakts (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/johnnyh

Pagājušajā naktī tropiska nakts aizvadīta ne tikai Rīgā, bet arī Ventspilī, proti, gaisa temperatūra nebija zemāka par 20 grādiem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Tropiskas naktis šovasar Rīgā piedzīvotas jau vairākkārt.

Sinoptiķi prognozē, ka arī šodien Latvijā būs ļoti karsts, saulains un sauss laiks. Gaiss iesils līdz plus 32 grādiem, vietām līdz pat plus 33 grādiem.

Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot 13 metrus sekundē.

Svētdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +28..+32 grādiem, kļūstot par ceturto dienu pēc kārtas, kad gaisa temperatūra valstī pārsniedz +30 grādu atzīmi, un par līdz šim karstāko dienu šajā gadā.

Pastāv iespēja, ka tiks pārspēts visas Latvijas 27.jūlija temperatūras rekords, 1925.gadā reģistrētie +32 grādi.

Gaidāms pārsvarā saulains laiks, veidosies gubu mākoņi, kas vietām valsts rietumos un austrumos var atnest īslaicīgu lietu un pērkona negaisu.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā svētdiena būs sausa un saulaina, gaiss sakarsīs līdz +31 grādam.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, atmosfēras spiediens ir no 764 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē līdz 767 milimetriem valsts austrumos (jūras līmenī).

Saules ultravioletā radiācija saglabājas liela, dienas vidū sasniedzot sesto līmeni. Saules stari visspēcīgākie ir laikā no plkst.12 līdz 15.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros svētdienas rītā ir +22..+25 grādi, jūras piekrastē +12..+19 grādu, Rīgas līča rietumu piekrastē vietām +21..+25 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kā ziņots, nākamajā nedēļā karstums Latvijā turpināsies, taču bieži ir gaidāmi nokrišņi un pērkona negaisi.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijai no rietumiem lēnām tuvosies zema spiediena ieplaka, atnesot mitrāku gaisa masu, tādēļ vietām valstī gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Nedēļas otrajā pusē mākoņu daudzums palielināsies un īslaicīgs lietus gaidāms jau lielākajā teritorijas daļā, gaidāms arī pērkona negaiss. Nedēļas beigās ieplūdīs nedaudz vēsākas gaisa masas, tāpēc gaisa temperatūra dienas laikā būs plus 21, plus 26 grādi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu