Rīts visai saulains, dažviet īslaicīgi līst

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas rītā Latvijā ir neliels un mainīgs mākoņu daudzums, valsts galējos austrumos dažviet īslaicīgi līst. Arī Lietuvā ir lietus mākoņi, kas lēnām virzās uz Latviju, tomēr, visticamāk, tie pa ceļam izlīs, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra rīta agrumā +15..+20 grādu, vietām Vidzemē, tostarp Madonā, saullēktā reģistrēti +13..+14 grādi.

Deviņos rītā gaisa temperatūra būs +21..+26 grādi.

Rīgā saulains laiks, pūš viegls dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēja zemāk par +19..+20 grādiem, galvaspilsētas centrā aizvadīta tropiska nakts.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija +28 grādi Kolkā un +29..+32 grādi pārējā valstī, tostarp +31,1 grāds Rīgā, kur, tāpat kā daudzviet citviet Latvijā, tik liels karstums šogad bija pirmo reizi.

Ainažos, Kolkā, Liepājā, Pāvilostā, Rūjienā un Skultē tika pārspēts 27.jūlija karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā svētdien bija +38 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā ir 0..+1 grāds dažās Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu