Nedēļas otrajā pusē gaidāmas trīs vēsākas dienas, lielākā svelme sāksies 3.augustā (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs plašākas pērkona lietusgāzes un vēsāku gaisu, tomēr atelpa būs īsa un, sākot ar 3.augustu, gaisa temperatūra sasniegs +30..+35 grādus, prognozē «Global Forecast System».

Otrdien un trešdien, 29.-30.jūlijā, gaiss sakarsīs līdz +28..+33 grādiem. Sagaidāms, ka tieši trešdiena būs šīs nedēļas viskarstākā darba diena. Ceturtdien vairs tikai valsts austrumos gaisa temperatūra pakāpsies virs +30 grādiem, savukārt maksimālā gaisa temperatūra piektdien visā valstī varētu būt +23..+28 grādi.

Otrdien un trešdien vietām īslaicīgi līs un gaidāms pērkona negaiss, būs arī spēcīgas lietusgāzes. Ceturtdien, no rietumiem virzoties frontei, jau teju visā valstī gaidāmas lietusgāzes.

Ar negaisu vietām būs saistītas stipras vēja brāzmas, atsevišķās vietās iespējama krusa.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi sestdienas pēcpusdienā un naktī uz svētdienu Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, arī tā atnesīs plašākas pērkona lietusgāzes. Aiz frontes ieplūdīs ļoti karsts gaiss - svētdien, kā arī nākamnedēļ iespējama svelme līdz pat +35 grādiem, un naktis jau valsts lielākajā daļā kļūs tropiskas, tas nozīmē, ka gaisa temperatūra pat diennakts vēsākajā daļā saglabāsies virs +20 grādiem.

Jau ziņots, ka kopš 24.jūlija maksimālā gaisa temperatūra Latvijā pārsniedz +30 grādu, tomēr līdz šim tā nav pakāpusies virs +32 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Pašreizējais karstuma vilnis, ņemot vērā gan tā garumu, gan intensitāti, ir lielākais kopš 2010.gada. Tā gada vasara kļuva par viskarstāko vasaru valsts meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Pastāv iespēja, ka nākamais mēnesis kļūs par karstāko augustu Latvijas vēsturē.
Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu