Pēc nedēļas gaisa temperatūra var pietuvoties absolūtajam Latvijas rekordam +36,4 (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc nedēļas - nākamajā pirmdienā un otrdienā - Latvijā gaiss sakarsīs līdz +34 grādiem, un var pat būt vēl karstāks, pietuvojoties absolūtajam maksimālās gaisa temperatūras rekordam Latvijā, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Jūlija pēdējās dienās un augusta pirmajā dienā karstums nedaudz atkāpsies. Ja šajās dienās gaidāmi +33, 1.augustā maksimālā gaisa temperatūra būs ap +22, +27 grādiem. Taču šāds laiks būs tikai īslaicīgi.

Jau nedēļas nogalē atkal kļūs karsts, un svelme iestāsies diezgan strauji, prognozē sinoptiķi. Svētdiena un pirmdiena varētu būt šī perioda karstākās dienas - termometra stabiņš pakāpsies līdz +33, +34 grādiem, un pastāv varbūtība, ka būs vēl par kādu grādu karstāks.

Absolūtais karstuma rekords Latvijā ir fiksēts 1943.gadā Daugavpilī, 4.augustā, kad gaiss sakarsa līdz +36,4 grādiem. Atsevišķi maksimālās gaisa temperatūras rekordi šajās dienās var tikt pārspēti, bet pagaidām gan sinoptiķi neapgalvo, ka varētu tikt pārspēts arī absolūtais gaisa temperatūras rekords.

3.augusta absolūtais gaisa temperatūras rekords ir +32,5 grādi, kas novērots 1963.gadā Bauskā. Arī šogad, iespējams, ka tiks fiksēti jauni rekordi.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu