Šodien laboti divi un atkārtots viens maksimālās gaisa temperatūras rekords (5)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien divās meteoroloģisko novērojumu stacijās ir sasniegti jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi šai dienai, bet viens rekords ir atkārtots, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Rūjienā ir labots 1938.gadā fiksētais rekords - plus 30,7 grādi. Jaunais rekords šai novērojumu stacijai 28.jūlijā ir plus 30,9 grādi. Zosēnos 2012.gadā uzstādīto rekordu plus 30 grādi aizstāj jaunais rekords - plus 30,7 grādi.

Savukārt Alūksnes novērojumu stacijā atkārtots maksimālās gaisa temperatūras rekords - plus 29,3 grādi -šāda maksimālā temperatūra bijusi fiksēta 1994. un 2010.gadā.

Jau ziņots, ka karstums turpināsies arī šajā nedēļā, un nākamās nedēļas pirmajās dienās tas var pietuvoties absolūtajam Latvijas maksimālās gaisa temperatūras rekordam - plus 36,4 grādiem.

Jau ziņots, kopš ceturtdienas, 24.jūlija, maksimālā gaisa temperatūra Latvijā pārsniedz +30 grādu un katru dienu «krīt» vairāki karstuma rekordi.

Jūlija pēdējā dienā Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs plašākas pērkona lietusgāzes un vēsāku gaisu, tomēr atelpa būs īsa un, sākot ar 3.augustu, gaisa temperatūra sasniegs +30..+35 grādus, prognozē «Global Forecast System».

Arī otrdien gaidāma liela tveice un pērkona lietusgāzes

Pirmdien vietām valstī īslaicīgi līst un dārd pērkons, stiprākās lietusgāzes iespējamas pievakarē Kurzemes vidienē. Augstākā gaisa temperatūra dienas vidū bija +31 grāds Latgalē, kā arī Valkas apkaimē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Arī otrdien gan naktī, gan dienā vietām Latvijā īslaicīgi līs un būs pērkona negaiss. Pēcpusdienā un vakarā daži negaisa mākoņi nesīs ne tikai intensīvas lietusgāzes, bet arī lielas vēja brāzmas, lokāli iespējama krusa.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +15..+21 grādam, dienā tā pakāpsies līdz +27..+32 grādiem. Dominēs lēns dienvidu vējš, mākoņu daudzums būs mainīgs.

Rīgā kā naktī, tā dienā iespējams īslaicīgs lietus, arī stipras pērkona lietusgāzes. Dienas otrajā pusē negaiss var nākt ar spēcīgām vēja brāzmām. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz aptuveni +20 grādiem, dienā saule gaisu sakarsēs līdz +31 grādam.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu