Rīgā aicina izvairīties no applūstošiem ielu posmiem lietus laikā (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā spēcīgās lietavas galvaspilsētā, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas stipra lietus ietekmē applūst.

Par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīts Vienības gatves posms no Telts ielas līdz Satiksmes ielai, Krasta iela zem Salu tilta, Kārļa Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada, Čiekurkalna 1.garā līnija zem Vairoga tilta, Varoņu iela pie Rīgas Kremācijas centra, Viestura prospekts posmā no Meža prospekta, Traleru ielā 2 Mangaļsalā, kā arī Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu iela Bolderājā.

Iedzīvotāji aicināti informēt Satiksmes vadības centru pa bezmaksas tālruni 80003600 par ielām, kur veidojas lielas peļķes un nepieciešams veikt atsūknēšanas darbus.

Kā uzzināja Satiksmes vadības centrā, pilsētā lietus dēļ vietām ir apgrūtināta satiksme, tomēr ievērojami sastrēgumi pagaidām nav novēroti.

Saņemta informācija, ka liela peļķe izveidojusies Krišjāņa Barona un Alfrēda Kalniņa ielas krustojumā, applūdušas vairākas ielas Jaunciemā - liela peļķe izveidojusies Jaunciema gatvē pie 8.šķērslīnijas, vietām applūdusi brauktuve Jaunciema 3.šķērslīnijā un 3.līnijā. Lielas peļķes izveidojušās arī abos Brasas tilta galos.

Uz applūdušajām vietām

jau nosūtīta ūdens atsūknēšanas tehnika.

Šajā būvsezonā, lai uzlabotu lietus ūdens kanalizācijas sistēmu, plānots sākt remontdarbus vairākās vietās pilsētā. Būtiskus uzlabojumus izjutīs autovadītāji, kuri ikdienā pārvietojas pa Krasta ielu, kur tiks izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Savukārt Bolderājā labos Dandāles ielas un Mazās Bolderājas ielas lietus kolektorus. Arī Kārļa Ulmaņa gatvē tiks veikti uzlabojumi un izbūvēts pieslēgums Paula Stradiņa Klīniskās slimnīcas lietus kanalizācijas kolektoram.

Kā ziņots, spēcīga lietus ietekmē Rīgā, pirmkārt, applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav projektēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu