Siguldā negaisa dēļ radušies plūdi, izskaloti autoceļi (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Negaisa dēļ Siguldā un Turaidā daudzviet ir lūzuši koki, bet lielo lietavu rezultātā radušies plūdi un izskalojumi, informē Siguldas novada pašvaldības dienesti.

Pašvaldības policija ir slēgusi satiksmi zem Nītaures ielas dzelzceļa pārvada. Valsts policijas pārstāvji brīdina autovadītājus par bīstamiem izskalojumiem uz autoceļa P8 un regulē satiksmi uz Gaujas kalna posmā no Siguldas centra līdz Turaidai.

Foto: TVNET lasītājs

Ceļa abos virzienos - gan Turaidas, gan Siguldas pusē - stāvot Valsts policijas darbinieki, kas autovadītājus brīdina par bīstamo situāciju. Ceļš gan esot izbraucams, taču autovadītājiem ir jāievēro piesardzība. Pašvaldība nekādus satiksmes ierobežojumus ceļam nenoteikšot.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki ir atbrīvojuši brauktuves no nogāztajiem kokiem.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, nepieciešamības gadījumā informēt palīdzības un tehniskos dienestus.

Savukārt Tukumā otrdienas vakarā lietus dēļ applūdušas vairākas ielas, iedzīvotāji ziņo sociālajos tīklos.

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā izveidojušies vairāki negaisa mākoņi, kas nes ļoti stipras lietusgāzes, vietām arī krusu, tāpat iespējamas spēcīgas vēja brāzmas.

Engures apkaimē lielāko krusas graudu diametrs sasniedza aptuveni divus centimetrus, liecina aculiecinieku ievietotās fotogrāfijas sociālajos tīklos. Tikmēr dati no akciju sabiedrības «Sadales tīkls» liecina, ka negaiss dažviet valstī izraisījis elektroapgādes traucējumus.




Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu