Autoceļu segums vietām sakarsis līdz +56 grādiem (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdienas pēcpusdienā, gaisa temperatūrai valsts lielākajā daļā pārsniedzot +30 grādu, autoceļu melnais segums saulainajās vietās uzkarsis līdz pat +56 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» dati.

Tik augsta ceļa virsmas temperatūra konstatēta Daugavpils apkaimē, bet arī citos valsts reģionos asfalta segums dažos šoseju posmos kļuvis karstāks par +50 grādiem.

Pilsētu ielas varētu būt vēl karstākas. «Latvijas Valsts ceļi» mērījumus veic tikai uz valsts galvenajiem autoceļiem.

Temperatūrai sasniedzot +50 un vairāk grādu, bitumens top mīksts, samazinās asfalta seguma stabilitāte un iespējama dziļu risu veidošanās. Iebrauktas sliedes visbiežāk vērojamas pilsētās, kur asfalts vairāk uzkarst un satiksmes intensitāte ir lielāka.

Turklāt bitumena izsvīduma dēļ daži ceļa posmi var kļūt slideni. Lai uzlabotu autotransporta riteņu un ceļa virsmas saķeri, autoceļu uzturētāji veic svīduma vietu apstrādi - kaisīšanu ar smilti vai sīkām šķembām.

«Latvijas Valsts ceļu» Satiksmes informācijas centrā aģentūrai BNS pastāstīja, ka šobrīd saistībā ar karstumu uz valsts autoceļiem nekādi masas vai cita veida ierobežojumi nav noteikti, tomēr gadījumā, ja tādi būs jāveic, sabiedrība par tiem tiks informēta.

Jau ziņots, ka lielākā svelme Latvijā gaidāma no 3.augusta - tad gaisa temperatūra var sasniegt +35 grādus. Jūlija pēdējā diena un augusta pirmās divas dienas būs nedaudz vēsākas un mākoņainākas, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu