Jūlijs daudzviet noslēgsies ar pērkona lietusgāzēm (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, jūlija pēdējā dienā, vietām Latvijā, bet pēcpusdienā un vakarā jau daudzviet valstī īslaicīgi līs un dārdēs pērkons, gaidāmas arī stipras lietusgāzes, turklāt atsevišķi negaisa mākoņi vietām atnesīs krusu un vēja brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē.

Pārsvarā pūtīs mērens dienvidu vējš, Kurzemē to nomainīs rietumu, ziemeļrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +25..+30 grādu, tomēr dienas gaitā daudzviet kļūs krietni vēsāks - Kurzemes rietumu piekrastē jau dienas pirmajā pusē, citviet valstī lietusgāžu laikā un vakarā gaiss atdzisīs līdz +18..+21 grādam.

Rīgā gaidāmas pērkona lietusgāzes,

iespējamas stipras lietusgāzes un vēja brāzmas.

Galvenokārt pūtīs mērens dienvidu vējš, vakarā iegriezīsies ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +29 grādiem, vakarā tā svārstīsies ap +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka un aukstā atmosfēras fronte, kas Latviju šķērsos no rietumiem.

Saules ultravioletā radiācija saglabājas liela, saulainos brīžos dienas vidū pārsniedzot sesto līmeni. Saules stari visspēcīgākie ir laikā no plkst.12 līdz 15.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros ceturtdienas rītā +20..+25 grādi,

jūras piekrastē +17..+23 grādi, bet Mērsragā +11 un Ventspilī +14 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu