Austrumeiropa nonākusi lielas svelmes un meža ugunsgrēku varā (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijā, Ukrainā un Krievijas Eiropas daļā ir spēkā sarkanais - augstākās pakāpes - brīdinājums par lielu karstumu, meža ugunsgrēkiem un piesārņotu gaisu, liecina nacionālo meteoroloģijas dienestu publicētā informācija.

Plašākie meža ugunsgrēki plosās Ukrainā, sevišķi valsts dienvidu daļā. Sinoptiķi aprēķinājuši, ka ugunsbīstamība sasniegusi visaugstāko - piekto - klasi. Tāpat konstatēts liels gaisa piesārņojums, ko izraisījis ilgstošais sausums un karstums, kā arī ugunsgrēki.

Ekstremāla ugunsbīstamība, liels piesārņojums un karstums līdz +37 grādiem Ukrainā saglabāsies arī tuvākajās dienās, brīdina meteorologi.

Sarkanais brīdinājums par ārkārtēju karstumu un ugunsbīstamību ir spēkā arī daudzos Krievijas apgabalos, tai skaitā Maskavā, kur jau kopš 28.jūlija valda +32..+33 grādu svelme. Sausums un karstums turpināsies vēl aptuveni desmit dienas.

Baltkrievijā sinoptiķi izplatījuši oranžo brīdinājumu par gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz +36 grādiem un sarkano brīdinājumu par ekstremālu ugunsbīstamību, sākot ar 4.augustu.

Latvijā un Lietuvā ir spēkā oranžais brīdinājums par gaidāmu ārkārtēju karstumu 3.-5.augustā un zemākas klases brīdinājums par lielu ugunsbīstamību atsevišķos rajonos.

Polijas austrumos izsludināta sarkanā trauksme saistībā ar ilgstošu, ārkārtēju karstuma vilni, pārējā valsts daļā ir spēkā zemākas klases brīdinājumi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu