Biķernieku mežā izcērt nokaltušus, slimus un augšanā atpalikušus kokus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašvaldības uzņēmuma «Rīgas meži» Rīgas mežniecība pirmdien atsākusi kopšanas un izlases cirtes darbus Biķernieku mežā, izcērtot nokaltušus, slimus un augšanā atpalikušus kokus

Darbu laikā mežā pamatā turpinās bojāto, slimību skarto un augšanā atpalikušo koku izciršana, lai dotu vietu augšanai veselajiem un spēcīgajiem. Tāpat izlases cirtes darbu ietvaros tiek atbrīvota vieta paliekošajiem kokiem, izcērtot arī veselos kokus vietās, kur ir palielināta to biezība.

Darbu laikā vienlaikus tiek veikta arī pameža kopšana. Tas nepieciešams no sabiedrības drošības viedokļa, jo biezs pamežs pilsētas teritorijā var kļūt par aizsegu dažādām nelikumīgām darbībām un apdraudēt meža apmeklētājus. Pēc ciršanas ir sagaidāma pastiprināta pameža sazelšana, tāpēc gar pastaigu celiņiem vēlāk tiks organizēta ikgadēja pameža kopšana.

Biķernieku meža kopšana notiek saskaņā ar Valsts meža dienesta izdoto ciršanas apliecinājumu. Kopšanas cirte tika uzsākta pagājušās vasaras beigās un turpinājās līdz putnu ligzdošanas sezonas sākumam šogad. Šobrīd sakopta aptuveni viena ceturtā daļa meža. Plānots, ka darbi turpināsies līdz nākamā gada beigām periodos, kad tas vismazāk traucē cilvēkiem un mežā ligzdojošajiem putniem.

SIA «Rīgas meži» stratēģija paredz Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošos mežus pamatā veidot par meža parkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu