Serbiju un Bosniju atkal piemeklējuši plūdi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Serbijā un Bosnijā, kas šopavasar jau cieta postošos plūdos, šonedēļ pēc spēcīgām lietusgāzēm atkal izgājušas no krastiem upes, izskaloti ceļi un tilti, viens cilvēks gājis bojā un vēl viens pazudis bez vēsts.

Serbijas rietumos, Baņa Koviļacas pilsētā, savās mājās noslīcis kāds 65 gadus vecs vīrs, vēsta ziņu aģentūra «Beta», atsaucoties uz vietējo policiju. Plūdu ūdeņi izskalojuši vairākus vietējās nozīmes ceļus, pilsētā cietušas dzīvojamās mājas un slimnīca.

Netālajā Loznicas pilsētā pārplūdusī Stiras upe aizrāvusi līdzi divus tiltus un applūdinājusi aptuveni 100 mājas.

Bosnijā plūdi skāruši simtiem mājsaimniecību vairākos reģionos, lielākoties turpat, kur maijā. Baņa Lukā viens cilvēks pazudis bez vēsts, pilsētā izsludināts ārkārtējais stāvoklis.

Gračanicas apkaimē vairākos ciemos evakuētas aptuveni 200 mājas. «Strauti un upes īsā brīdī pārvēršas nevaldāmās straumēs, kas aizrauj līdzi visu, kas gadās to ceļā,» Bosnijas televīzijai sacījis kāds civilās aizsardzības dienesta darbinieks.

Maijā Serbija, Bosnija un Horvātija jau pieredzēja postošākos plūdus, kādi Balkānus skāruši vairāk nekā gadsimta laikā. Tie prasīja 77 cilvēku dzīvības, bet simtiem tūkstoši cilvēku tika evakuēti un liela daļa no viņiem zaudēja pajumti. Serbijā un Bosnijā plūdu nodarītie zaudējumi naudas izteiksmē sasniedza aptuveni 3,5 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu