Havaju salām tuvojas divas viesuļvētras

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Havaju salām tuvojas divas viesuļvētras, kas šobrīd atrodas Klusajā okeānā uz austrumiem no arhipelāga, trešdien ziņo ASV meteorologi.

Orkāns Izele, kas vēl pirmdien bija uzskatāma par ceturtās kategorijas viesuļvētru, kļuvusi vājāka un trešdien pārkvalificēta par pirmās kategorijas vētru. Tikmēr tropiskā vētra Džulio pieņēmusies spēkā un trešdien ieguvusi orkāna statusu.

Foto: AP/ScanPix

Izeles epicentrs trešdien atradās aptuveni 100 kilometrus uz austrumiem no Hilo, un sagaidāms, ka tā sasniegs Havajas salas piekrasti ceturtdienas pēcpusdienā, vēsta ASV Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde (NOAA).

Šobrīd orkāna vēju ātrums sasniedz 120 kilometrus stundā, un brīdī, kad tā sasniegts piekrasti, Izele joprojām varētu būt ar viesuļvētras spēku.

Viesuļvētru trauksme izsludināta Havajas salā un tās piekrastes ūdeņos. Savukārt Maui salā izsludināta tropiskās vētras trauksme.

Tikmēr pēkšņu plūdu trauksme ir izsludināta visās Havaju salās.

Džulio seko Izeles pēdās. Trešdien tas atradās 2500 kilometrus uz austrumiem no Hilo un arī virzās uz Havaju. taču tiek prognozēts, ka līdz brīdim, kad tas svētdien sasniegs piekrasti, Džulio būs jau zaudējis spēku un pārtapis tropiskajā vētrā.

Pēdējo reizi Havaju salas viesuļvētru pieredzējušas 1992.gadā, vēsta laikraksts «Los Angeles Times».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu