Izsaka pateicību iedzīvotājiem par vēžu glābšanu Daugavā (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts vides dienests (VVD) izteicis pateicību iedzīvotājiem par vēžu glābšanu Daugavā uz Meinarta, tādējādi novēršot problēmas, kas radušās pēc ūdens līmeņa pazemināšanas Rīgas HES, informēja VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.

Viņa norādīja, ka ūdens svārstību rezultātā Meinarta salas piekrastē vērojama netipiski augsta šaurspīļu vēžu koncentrācija, kas liecinot par Daugavas ūdens labo kvalitāti šajā vietā.

«Ūdens līmeņa pazemināšana Daugavā Rīgas HES teritorijā tiek veikta rūpējoties par cilvēku drošību. Vasaras periodā, nodrošinot Daugavas hidroelektrostaciju drošu ekspluatāciju, Rīgas HES ūdenskrātuvē tiek veikti hidrotehnisko būvju atjaunošanas remontdarbi, kam nepieciešama ūdens līmeņa pazemināšana,» tā Ņikitina.

Viņa arī uzsvēra, ka, ņemot vērā šī gada pieredzi, VVD turpmāk pārskatīs Daugavas HES ūdens līmeņa pazemināšanai izvirzāmās prasības. Nolūkā uzturēt labā tehniskā stāvoklī Rīgas HES hidrotehniskās būves, sabiedrības drošības garantēšanai «Latvenergo» ik gadu jāveic HES remontdarbi. Šo procesu nav iespējams bez ūdens resursiem nodarītiem zaudējumiem. Par to «Latvenergo» ik gadu veic kompensācijas maksājumus. Šie līdzekļi tiek izmantot zivju resursu atjaunošanai.

VVD vērš uzmanību, ka Daugavā Rīgas HES teritorijā jebkādas sugas vēžu ieguve ir aizliegta.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu