Plūdos Nepālā 85 bojāgājušie, 113 pazuduši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nemitīgas lietusgāzes Nepālas rietumos pēdējo triju dienu laikā ir izraisījušas plūdus un zemes nogruvumus, kuros gājuši bojā vismaz 85 cilvēki un pazuduši bez vēsts 113, sestdien paziņoja amatpersonas.

Plūdi ir piemeklējuši 10 apriņķus. Ir gaidāms, ka oficiālais bojāgājušo skaits vēl pieaugs.

«Mēs līdz šim esam atraduši 85 līķus, 54 cilvēki ir ievainoti zemes nogruvumos un plūdos pēdējās trijās dienās, un 113 cilvēki vēl ir pazuduši bez vēsts,» paziņoja nacionālā katastrofu pārvaldības dienesta vadītājs Jadavs Prasads Koirala.

Šajā rajonā, kas atrodas apmēram 400 kilometrus uz rietumiem no Katmandu, ir nemitīgi lijis kopš ceturtdienas.

Autoceļi ir applūduši vai zemes nogruvumu bloķēti, un tas apgrūtina glābēju nokļūšanu nomaļos ciemos. Ir pārrautas arī elektrolīnijas un nogāzušies telekomunikāciju torņi, nošķirot tūkstošiem cilvēku no sazināšanās ar ārpasauli.

Sliktie laikapstākļi arī apgrūtina glābēju nokļūšanu šajā rajonā ar helikopteriem.

Spēcīgās lietavas ir aizskalojušas mājas un sabojājušas ceļus visā Nepālas kalnainajā rietumu daļā, kā arī austrumu līdzenumos, kas robežojas ar Indiju.

Lietavu sezona Nepālā sākās jūnijā un ilgs līdz septembrim. Zemes nogruvumi kalnu rajonos un plūdi valsts dienvidu līdzenumos ir ierasta parādība šajā sezonā.

Pirms divām nedēļām spēcīgākajos zemes nogruvumos vairāk nekā desmit gadu laikā Nepālas ziemeļaustrumos dzīvību zaudēja 156 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu