Plūdos un nogruvumos Nepālā bojāgājušo skaits pārsniedzis 100

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nepālas rietumos lietusgāžu izraisītos plūdos un zemes nogruvumos bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 101 cilvēkam, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Svētdien bija ziņots par 97 bojāgājušajiem, bet pēc tam tika atrasti vēl četri stihijas upuri. Glābēji vēl meklē 126 bez vēsts pazudušos.

Nemitīgas lietusgāzes notika no ceturtdienas līdz svētdienai, kad iestājās skaidrs laiks, un tās ir izraisījušas bažas par iespējamas holeras epidēmijas izcelšanos.

Lietusgāžu izraisītos plūdos un zemes nogruvumos tika izpostīti vairāki ciemi un sabojāti ceļi valsts rietumu līdzenumos, kuri robežojas ar Indiju, un tūkstošiem cilvēku tika nošķirti no ārpasaules.

Svētdien iestājoties skaidram laikam, valdība nosūtīja vairāk nekā 3400 glābējus un četrus helikopterus glābt bloķētos cilvēkus un piegādāt ārkārtas palīdzību.

Ūdens līmenim pakāpeniski krītoties, glābējiem ir radusies iespēja izmantot sauszemes ceļus, nevis tikai helikopterus. Tūkstošiem cilvēku ir evakuēti uz pagaidu patversmēm.

Lietavu sezona Nepālā sākās jūnijā un ilgs līdz septembrim. Zemes nogruvumi kalnu rajonos un plūdi valsts dienvidu līdzenumos ir ierasta parādība šajā sezonā.

Pirms divām nedēļām spēcīgākajos zemes nogruvumos vairāk nekā desmit gadu laikā Nepālas ziemeļaustrumos dzīvību zaudēja 156 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu