Pagājušajā nedēļā gaisa kvalitāte Rīgā bijusi laba un ļoti laba (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nedēļā no 11.augusta līdz 18.augustam gaisa kvalitāte Rīgā bijusi laba vai ļoti laba, informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāvis Jānis Kleperis.

Vidējais gaisa kvalitātes indekss (GKI) Brīvības ielā bijis 48, kas atbilst ļoti labai gaisa kvalitātei, bet Krišjāņa Valdemāra ielā - 67, kas atbilst labai gaisa kvalitātei.

Arī Sarkandaugavā gaisa kvalitāte bijusi ļoti laba, GKI šeit bijis 48.

Lielākās putekļu koncentrācijas novērotas ceturtdien, kad GKI bijis 102.

Gaisa piesārņojuma cēlonis pārsvarā saistīts ar putekļiem negaisa un lietus mirkļos, kā arī jau vēsākās pusnakts stundās, ūdens vismazākajiem pilieniem piesaistot autotransporta izplūdes gāzes un smalkāko ogles putekļu daļiņas.

GKI aprēķina pēc četru dažādu gaisa piesārņotājvielu - PM10 mazo daļiņu jeb putekļu, sēra dioksīda, slāpekļa dioksīda, ozona un benzola vidējām koncentrācijām, nosakot indeksu no 0 līdz 200. Ozona koncentrācija norāda uz tīru gaisu.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) Rīgā konstatējusi paaugstinātu gaisa piesārņojumu, kas neatbilst EK direktīvām. Kā skaidroja Mājokļu un vides departamenta direktora vietnieks Askolds Kļaviņš (LZP), rīcības plāns gaisa kvalitātes uzlabošanai galvaspilsētā jau ir izstrādāts un to plānots izskatīt 26.augustā gaidāmajā Rīgas domes sēdē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu