Otrdien būs vējains, vietām arī lietains laiks (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien Latvijā no jauna pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš - tā ātrums brāzmās sasniegs 12-16 metru sekundē, bet Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 17-20 metriem sekundē.

Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos brīžiem līs, vietām būs pērkona lietusgāzes. Pārējā Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un dažviet īslaicīgi līs.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+20 grādiem, Latgalē - līdz +22 grādiem.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, gaidāms īslaicīgs lietus.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, gaiss sasils līdz +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidaustrumu mala. Atmosfēras spiediens Latvijas rietumos pazeminājies līdz 748 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Daudzviet līst, lielākais vējš saglabājas Liepājā

Otrdienas rītā daudzviet Kurzemē ir kārtējās lietusgāzes, vietām dārd pērkons. Brīžiem līst arī Latvijas austrumu daļā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, stiprāks vējš saglabājas piekrastē, it īpaši Dienvidkurzemes piekrastē, kur vēja ātrums brāzmās Liepājā sasniedz 16 metru sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī visā valstī bija +11..+14 grādu, arī no rīta termometri rāda +12..+14 grādu, pretvēja piekrastē +16 grādu.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš mērens dienvidu vējš ar brāzmām līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra +13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,1 grāda Ventspilī līdz +21,9 grādiem Rēzeknē. Diennakts lielākais nokrišņu daudzums bija 31 milimetrs Ventspilī, stiprākās vēja brāzmas - 18 metru sekundē Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.augustā bija +37 grādi Spānijā un +41 grāds Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā ir -1..-2 grādi dažviet Alpos un Krievijas ziemeļos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu