Zemes nogruvumā Japānā 32 bojāgājušie, 9 pazuduši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas rietumu pilsētā Hirosimā trešdienas naktī notika zemes nogruvums, kurā gājuši bojā vismaz 32 cilvēki un pazuduši bez vēsts vēl deviņi, paziņoja Japānas valdības katastrofu pārvaldības birojs.

(precizēts upuru un pazudušo skaits saskaņā ar jaunāko informāciju)

Dubļu straume, plūstot no kalna nogāzes, apraka desmitiem māju.

Sākotnēji tika ziņots par četriem bojāgājušajiem, tomēr upuru skaits strauji pieauga. Starp bojāgājušajiem ir divus gadus vecs bērns un sieviete 77 gadu vecumā.

Foto: AFP/LETA

Starp upuriem ir arī 53 gadus vecs glābējs, kurš gāja bojā sekundārā zemes nogruvumā pēc tam, kad bija izglābis piecus cilvēkus.

«Mēs vēl neesam novērtējuši [katastrofas] pilno apmēru,» paziņoja Hirosimas ugunsdzēsēju nodaļas preses sekretārs.

Japānas meteoroloģiskā aģentūra brīdināja, ka šajā rajonā gaidāmas jaunas lietusgāzes, palielinot zemes nogruvumu risku.

Japānā pēdējās nedēļās ir bijis neparasti stiprs lietus, kas izraisījis zemes nogruvumus un plūdus, no kuriem dažos ir bojāgājušie.

Pērn oktobrī desmitiem cilvēku gāja bojā, garāmejoša taifūna lietusgāzēm izraisot lielus zemes nogruvumus Osimas salā uz dienvidiem no Tokijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu