Negaisa laikā Priekuļos reģistrētas vēja brāzmas līdz 25m/s

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdien Priekuļu novērojumu stacijā, Cēsu apkaimē, pērkona negaisa laikā reģistrēta īslaicīga vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 25 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Daudzviet Latvijā vēja ātrums brāzmās sasniedzis 15-18 metru sekundē, stiprākais vējš saglabājas Kurzemes rietumu piekrastē, kur ilgstoši turpinās vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Vējš dažviet izraisījis elektroapgādes traucējumus, visvairāk bojājumu ir Vidzemē, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Latvijas lielākajā daļā bijušas un vēl gaidāmas lietusgāzes, vietām kopā ar krusu un pērkonu, un stipru nokrišņu laikā gaisa temperatūra dienas vidū noslīdējusi pat līdz +12 grādiem.

Jau ziņots, ka agrā trešdienas rītā Madonas apkaimē gaiss atdzisa līdz +6 grādiem, kas bija zemākā gaisa temperatūra Latvijā kopš jūnija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu