Piektdien saule mīsies ar mākoņiem un vietām īslaicīgi līs (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Piektdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un vietām īslaicīgi līs, Latgalē būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metru sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+21 grādam.

Rīgā saradīsies mākoņi, starp tiem spīdēs saule, iespējams īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabala austrumu un dienvidu mala, kā arī anticiklona ziemeļu mala. Atmosfēras spiediens Latvijā ir 758-760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra noslīdējusi zem +10 grādiem

Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +7..+9 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pūšot vieglam līdz mērenam rietumu, dienvidrietumu vējam, siltāks laiks ir Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, kur gaisa temperatūra vietām nav noslīdējusi zemāk par +14..+15 grādiem.

Debesis ir skaidras vai ar nelielu mākoņu daudzumu, valsts dienvidrietumu daļā vietām īslaicīgi līst.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +9 grādi - šis ir vēsākais rīts galvaspilsētā kopš jūnija.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,5 grādiem Stendē līdz +20,4 grādiem Jelgavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.augustā bija +38..+39 grādi Grieķijā un Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā ir -3..-4 grādi dažviet Alpos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu