Meteoroloģiskais rudens šogad iestājas nedēļu agrāk nekā parasti (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šajās dienās Latvijā pakāpeniski noslēdzas meteoroloģiskā vasara un sākas rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

20.-21.augustā diennakts vidējā gaisa temperatūra jau gandrīz visā Latvijā bija zemāka par +15 grādiem, ko pieņemts uzskatīt par meteoroloģiskās vasaras robežu. Saskaņā ar klimatiskajiem datiem meteoroloģiskā vasara Latvijā kopumā šogad beigusies nedēļu agrāk nekā ierasts - parasti tas notiek 27.augustā.

Meteoroloģiskā vasara šogad sākās jau maija vidū - mēnesi agrāk par normu. Tomēr jūnijā Latviju pārņēma aukstuma vilnis, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra atkal noslīdēja zem +15 grādiem un naktīs bija salnas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka arī tuvākajā nedēļā diennakts

vidējā gaisa temperatūra valstī kopumā būs nedaudz zem +15 grādu atzīmes,

vien dažos piekrastes novados šis rādītājs saglabāsies augstāks, jo, vējam pūšot no jūras, piekrastē gaidāmas siltākas naktis.

Lietus mākoņi Latviju nepametīs, stiprākais lietus tiek prognozēts svētdienas pēcpusdienā un pirmdien, 25.augustā.

Lai gan vasaru nomaina rudens, valsts ziemeļaustrumos uzziedējuši gan augļu koki, gan ievas un jasmīni,

vēsta vietējie iedzīvotāji. Koku ziedēšana saistīta ar laikapstākļu maiņu, pēc ilgstoša karstuma un sausuma atnākot lietum un vēsumam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu