Nākamnedēļ meteoroloģiskā vasara pakāpeniski beigsies un iestāsies rudens (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Nākamajā nedēļā meteoroloģiskā vasara pakāpeniski beigsies un laiks kļūs rudenīgāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Vēl šajās brīvdienās gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, tomēr gaidāms lietains laiks. Šodien lietus skars visus reģionus, bet rīt lietus mākoņi galvenokārt būs Kurzemē un Vidzemes piekrastes rajonos. Svētdien pēcpusdienā Latvijas dienvidu rajonus sasniegs jauna plaša nokrišņu zona.

Jau nākamās nedēļas pirmajās dienās kļūs vēsāks, jo dienas būs mākoņainas, vējainas un lietainas. Jau pirmdien un otrdien gaisa temperatūra dienas laikā nebūs augstāka par plus 20 grādiem - tā būs plus 14, plus 18 grādu robežās. Pirmdiena būs nomākusies, gaidāms ilgstošs lietus, kas atsevišķos rajonos nesīs ievērojamu nokrišņu daudzumu. Gaidāma arī vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē.

Nedēļas otrajā pusē starp mākoņiem atkal parādīsies saule un gaisa temperatūra nedaudz pakāpsies - līdz plus 17, plus 22 grādiem. Tomēr vidējā gaisa temperatūra Latvijā būs zem plus 15 grādiem, kas nozīmē, ka meteoroloģiskā vasara pakāpeniski beigsies.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu