Islandes vulkāna apkaimē pastiprinās seismiskā aktivitāte

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islandes Meteoroloģijas dienests sestdien paziņoja, ka ir pieaugusi seismiskā aktivitāte ap nemierīgo Bardarbungas vulkānu, tomēr pagaidām nav liecību par izvirdumu.

Tūkstošiem nelielu zemestrīču pēdējās nedēļas laikā ir satricinājušās vulkānu dziļi zem Vadnajēkutla ledāja. Sestdien pēc zināma norimuma seismiskā aktivitāte pastiprinājās.

Islandes zinātnieki sestdien veiks lidojumu virs ledāja, lai pārbaudītu izmaiņas tā virsmā.

Joprojām nav atcelts Islandes izdotais otrs augstākais aviācijas brīdinājuma līmenis saistībā ar iespējamo vulkānisko aktivitāti, kas var radīt gaisa satiksmes traucējumus.

2010.gadā Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums izraisīja starptautisku gaisa satiksmes haosu, kura dēļ tika atcelti vairāk nekā 100 tūkstoši reisu.

Aviācijas regulatori gan uzsver, ka kopš tā laika ir veiktas reformas politikā par lidojumiem caur vulkāna pelniem, tādēļ tiek prognozēts, ka jauns izvirdums neradītu tādus traucējumus gaisa satiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu