Brīdinājums - Rīgā tuvāko trīs stundu laikā būs spēcīgs vējš (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina par vēja brāzām Rīgā tuvāko trīs stundu laikā un aicina ievērot drošības pasākumus, liecina dienesta paziņojums, kurā tas atsaucas uz sinoptiķu prognozēm, kas liecina, ka pilsētā vēja brāzmas pastiprināsies līdz 20 metriem sekundē.

Vēja brāzmu dēļ iespējami elektropadeves un sakaru līniju bojājumi, koku lūšana, jumtu konstrukciju noraušana.

VUGD iesaka iedzīvotājiem novākt liekos priekšmetus no māju balkoniem, turēt aizvērtas māju ieejas durvis, bēniņu lūkas, logus, novietot palīgbūvēs mājdzīvniekus, neatrasties pašiem un nenovietot transportlīdzekļus zem vientuļiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem, elektropārvades līnijām un citām komunikācijām. Glābēji aicina bez īpašas nepieciešamības neiet ārpus telpām, atturēties no pastaigām bērniem, veciem cilvēkiem un invalīdiem.

Konstatējot bojātas elektropārvades līnijas vai norautus vadus, nedrīkst tiem tuvoties, bet jāzvana «Latvenergo» avārijas dienestam pa tālruni 80200404. Par drošību apdraudošiem negadījumiem jāziņo pa tālruņiem 01 vai 112. Lai nepārslogotu 112 līniju, gadījumos, kad nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, jāzvana – 113.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu