Vietām Kurzemē un Zemgalē spēcīgi līst, Vidzemē pārplūdušas dažas upes (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piektdienas rītā daudzviet Kurzemē un Zemgalē, kā arī Vidzemes dienvidrietumos palaikam līst, vietām spēcīgi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Savukārt pēc pēdējo dienu stiprajām lietusgāzēm pārplūdušas vairākas upes Vidzemē, no krastiem izgājušas galvenokārt mazās upes Vidzemes rietumu daļā.

Vietām applūduši pagalmi, lauki un dārzi, pavēstīja vietējie iedzīvotāji.

Dažas no lietavu smagāk skartajām vietām ir Siguldas un Tūjas apkaimē.

Straujākais ūdens līmeņa kāpums hidroloģisko novērojumu punktos konstatēts Lielajā Juglā pie Zaķumuižas - kopš nedēļas sākuma ūdens šeit cēlies par 3,5 metriem, sasniedzot augstāko atzīmi kopš 2013.gada pavasara.

Piektdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņains laiks, gaisa temperatūra +10..+15 grādu, bet Ainažu apkaimē zem skaidrām debesīm gaiss atdzisis līdz +6..+7 grādiem. Vietām Vidzemē ir migla, rīta agrumā Valkā reģistrēta redzamības pasliktināšanās līdz simts metriem. Pūš lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā daudzviet līst, vietām stipri.

Gaisa temperatūra +12..+14 grādu, pūš lēns rietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +16,5 grādiem Alūksnē un Priekuļos līdz +19,2 grādiem Jelgavā; diennakts kopējais nokrišņu daudzums Skrīveros sasniedza 40 milimetru.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.augustā bija +40 grādu Spānijā un +41 grāds Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā ir -4 grādi augstākajos Tatru kalnos Slovākijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu