Šodien Latvijā gaidāms saulains laiks; neliels lietus vien Kurzemē (2)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijā gaidāms pārsvarā silts un saulains laiks, neliels īslaicīgs lietus varētu būt tikai Kurzemes pusē, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Latvijas dienvidrietumos - Liepājā un citviet - nelietus lietus gaidāms gan dienas laikā, gan vakarpusē.

Latvijā gaisa temperatūra sasils līdz plus 16 - plus 20 grādiem. Vissiltākais būs Zemgalē - Jelgavā, Bauskā gaiss sasils līdz plus 20 grādiem, bet Kurzemes iekšienē būs plus 19 grādi.

Visvēsākais gaidāms jūras piekrastē - Kolkā, Rojā, kur gaisa temperatūra gaidāma plus 16 grādi, kā arī līča piekrastē - Ainažos, Skultē.

Latvijā šodien gaidāms lēns mainīga virziena vējš, kas pūtīs līdz pieciem metriem sekundē.

Savukārt 1.septembrī virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, līdz ar to nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns vējš un starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule, liecina informācija LVĢMC mājaslapā. Debesīm skaidrojoties, nakts laikā gaiss atsevišķās vietās var atdzist līdz plus 6, plus 8 grādiem, citviet tikmēr būs plus 10, plus 14 grādi. Dienas laikā gaiss iesils līdz pat plus 17, plus 22 grādiem.

3.septembrī pāri Latvijai virzīsies neliela atmosfēras fronte, kas vietām atnesīs nelielu īslaicīgu lietu, bet ceturtdien atkal pastiprināsies augsta spiediena atzars. Gaisa temperatūras darba nedēļas beigās būtiski nemainīsies.

Gaisa temperatūra naktī pazeminājusies līdz +5 grādiem

Gaisa temperatūra naktī uz sestdienu daudzviet Latvijā, galvenokārt valsts rietumu daļā un Vidzemē, pazeminājās līdz +5..+7 grādiem, un tikai dažviet valstī nekļuva vēsāks par +10 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī daudzviet veidojās migla, kas vietām saglabājas arī sestdienas rītā. Mākoņi daļēji klāj debesis, nokrišņu pārsvarā nav. Pūš lēns vējš un ir bezvējš, gaiss sāk iesilt.

Rīgā septiņos rītā neliels mākoņu daudzums un saulains laiks, pūš viegls dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +10..+12 grādu, bet lidostā «Rīga» un vietām citviet piepilsētā +8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija +17..+19 grādu, vienīgi Bauskā reģistrēti +20,7 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.augustā bija +39 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu bija -3 grādi Zviedrijas ziemeļos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu