Dažviet naktī pamatīgi lijis, Kurzemē reģistrēti +3 grādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdienas rītā vietām Latvijas dienvidaustrumu daļā - Sēlijā, Latgalē un Vidzemes dienvidos - stipri līst. Arī naktī šeit stipri lija, visvairāk nokrišņu bija Sēlijā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pārējā valstī nokrišņu nav, daudzviet skaidras debesis, atsevišķās vietās ir migla. Pūš viegls vējš, galvenokārt ziemeļaustrumu vējš.

Zemākā gaisa temperatūra svētdienas saullēktā reģistrēta Ventspils lidostā, kur gaiss atdzisa līdz +3 grādiem, tā ir arī zemākā gaisa temperatūra Latvijā kopš jūnija. Savukārt Ventspils ostā gaisa temperatūra tobrīd svārstījās ap +10 grādiem.

Citviet valsts rietumu daļā minimālā gaisa temperatūra bija +5..+9 grādi. Siltākā nakts aizvadīta Latvijas dienvidaustrumu novados, kur bija +10..+12 grādu.

Rīgā septiņos rītā daļēji mākoņains laiks, pūš lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra +11..+12 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,0 grādiem Alūksnē līdz +19,8 grādiem Jelgavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.augustā bija +37 grādi Spānijā un +38 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -2..-3 grādi dažviet Skandināvijā un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu