Skandināviju pārsteigušas spēcīgas lietavas (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Skandināviju svētdien pārsteigušas spēcīgas lietavas, izraisot spējus plūdus un haosu dzelzceļa un auto satiksmē. Visspēcīgāk lijis Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā un Zviedrijas trešajā lielākajā pilsētā Malmē.

Malmē avārijas dienesti evakuējuši divus pasažieru autobusus, kurus apņēmis ūdens. Autobusu operators «Skanetrafiken» paziņojis, ka satiksme pilsētā apturēta, līdz situācija uzlabosies.

Policija izglābusi vairākus pasažierus no automašīnām, kas iekļuvušas plūdos, un aicinājusi iedzīvotājus nebraukt ar auto, ja vien tas nav nepieciešams.

Malmē traucēta arī reģionālo autobusu un dzelzceļa satiksme. Vietām pārrauta elektrības padeve.

Par ievainotajiem Malmē ziņu nav.

Spēcīgas lietusgāzes izraisījušas plūdus arī Kopenhāgenā. Policija ziņoja, ka slēgtas vairākas ielas un autovadītāji brīdināti būt uzmanīgiem.

Glābšanas dienests «Falck» informēja, ka saņemti vairāk nekā 200 zvani no māju īpašniekiem par applūdušiem pagrabiem, vēsta Dānijas mediji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu