Pie Meksikas spēkā pieņemas viesuļvētra «Odils»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Klusajā okeānā pie Meksikas krastiem spēkā pieņemas viesuļvētra «Odils», kā nestais vējš, lietus un lielie viļņi jau jūtami Meksikas piekrastē.

Aizvadītās diennakts laikā vētra strauji pieņēmusies spēkā, svētdien sasniedzot ceturtās kategorijas vētras spēku, ziņo ASV Nacionālais viesuļvētru centrs.

«Odila» vēja ātrums sasniedzis 60 metrus sekundē, pavēstīja centrs. Vētras centrs atrodas aptuveni 315 kilometru attālumā uz rietumiem no Meksikas ostas pilsētas Mansaniljo un tā pārvietojas ziemeļu-ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 24 kilometri stundā.

Taču vētra ir salīdzinoši liela izmēra un viesuļvētras spēka vējš plosās līdz pat 75 kilometru attālumā no vētras centra, bet tropiskās vētras spēka vējš - līdz 296 kilometru attālumā.

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs brīdina, ka vislielākās briesmas draud Kalifornijas pussalai, kur gaidāmi nokrišņi līdz 38 centimetru apmērā, kas var izraisīt bīstamus pēkšņus plūdus un dubļu nogruvumus.

Sagaidāms, ka ar pilnu spēku vētra Meksikas piekrastē brāzīsies svētdienas vakarā un pirmdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu