Serbijā un Horvātijā ilgstošs lietus atnesis plūdus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stipras lietusgāzes Serbijā ir izraisījušas plūdus, kuros pirmdien gāja bojā viena sieviete, ziņoja vietējie mediji.

Jaunie plūdi ir izcēlušies četrus mēnešus pēc tam, kad rekordlieli plūdi Balkānu valstīs prasīja gandrīz 80 cilvēku dzīvības.

Starp stihijas vissmagāk skartajiem ciemiem bija Tekijas ciems Donavas upes labajā krastā Serbijas austrumos. Vairāk nekā 300 no aptuveni 1000 šī ciema iedzīvotājiem tika evakuēti, paziņoja policija.

Plūdu ūdeņu līmenim ceļoties, šajā ciemā gāja bojā gados veca sieviete, ziņoja valsts telekanāls RTS.

Plūdus pārvarēt mēģina arī citi Serbijas rajoni, tostarp Negotinas, Kladovas un Majdanpekas pilsētas, kur nolijuši vairāk nekā 50 litri uz kvadrātmetru.

Arī Serbijas kaimiņvalstī Horvātijā, kur gandrīz nedēļu stipri lija, ir izcēlušies plūdi, kas sevišķi smagi skāruši vairākas pilsētas valsts centrālajā daļā, tostarp Karlovacu un Sisaku. Nedēļas nogalē no Karlovacas rajona evakuēja apmēram 2000 cilvēku.

Pirms četriem mēnešiem notikušie plūdi Serbijā un Bosnijā skāra gandrīz divus miljonus cilvēku un var būt nodarījuši zaudējumus apmēram triju miljardu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu