Ventspilī ar +23,5 grādiem pārspēts 19.septembra siltuma rekords (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SEBASTIAN KAHNERT / DPA

Piektdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Ventspils novērojumu stacijā, kas atrodas ostas teritorijā, termometra stabiņš pakāpās līdz pat +23,5 grādiem.

Tādējādi pārspēts šā datuma maksimālās gaisa temperatūras rekords šajā vietā. Iepriekšējais siltākais 19.septembris Ventspilī bija 1934.gadā.

Ventspils lidostā gaisa temperatūra bija par grādu zemāka. Līdz +22..+23 grādiem gaiss piektdien sasila arī citviet Kurzemes rietumkrastā, bet Latvijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra bija +19..+21 grāds.

Temperatūras rekordi citviet Latvijā šodien nav laboti, turklāt gaisa temperatūra citos reģionos pat nepietuvinājās iepriekš uzstādītajiem rekordiem.

Kopumā visā Latvijā šodien ir silts un saulains laiks, un gaisa temperatūra ir no plus 18 grādiem Kolkā līdz plus 23 grādiem jūras piekrastē.

Kā norādīja LVĢMC, nav gaidāms, ka turpmākajās dienās varētu krist vēl kādi siltuma rekordi. Lai gan nedēļas nogalē gaidāms silts laiks ar gaisa temperatūru no plus 17 līdz plus 22 grādiem, no nākamās nedēļas kļūs ievērojami vēsāks un lietaināks, un vējš būs brāzmains.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu