Atvasaru nākamnedēļ nomainīs rudenim tipiski laika apstākļi (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ atvasara Latvijā beigsies un būs jaušama rudens klātbūtne, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Vēl šajās brīvdienās varēs izbaudīt siltu un saulainu laiku, bet jau no pirmdienas laiks mainīsies - laika apstākļus noteiks cikloni, tāpēc debesis būs apmākušās, līs lietus un pastiprināsies vējš.

Jau svētdienas pievakarē Kurzemes piekrasti sasniegs lietus mākoņi, bet pirmdien nokrišņu zona šķērsos visu Latviju, un vietām ir gaidāms arī stiprs vējš. Pūtīs ziemeļu puses vējš, un otrdien tas pieņemsies spēkā līdz 15-19 metriem sekundē, piekrastē pūšot vēl brāzmaināk - 20-21 metru sekundē.

Nedēļas vidū augsta spiediena atzara ietekmē nokrišņi nedaudz mitēsies un vējš pierims, bet tad atkal Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona. Lietus gaidāms arī ceturtdien un piektdien. Gaidāma arī vēja pastiprināšanās.

Ziemeļu vēja ietekmē Latvijā ieplūdīs arī ievērojami vēsākas gaisa masas. Jau pirmdien gaisa temperatūra būs plus 11, plus 16 grādu robežās, bet turpmākajās dienās - vēl par 1-3 grādiem zemāka. Naktis būs vēsas, un vietām gaidāmas salnas.

Sinoptiķi prognozē, ka arī septembra pēdējā nedēļā un oktobra pirmajā nedēļā būs līdzīgi laika apstākļi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu