Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -2 grādiem (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdienas rītā gaisa temperatūra teju visā Latvijā ir -2..+4 grādi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Aukstākais laiks ir Vidzemē, nedaudz zem nulles gaisa temperatūra noslīdējusi arī dažviet Kurzemē, Zemgalē un Latgalē. Siltākais gaiss ir Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, kur Kolkā un Mērsragā piecos rītā termometri rādīja +9 grādus.

Debesis pārsvarā skaidras, atsevišķās vietās ir migla. Pūš viegls vējš no dažādiem virzieniem, daudzviet iestājies bezvējš.

Rīgā skaidrs laiks, vietām miglas vāli. Vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra +1..+4 grādi,

vietām pilsētas centrālajā un ziemeļu daļā +5..+6 grādi.

Oktobra pirmā diena būs saulaina

Trešdien visā Latvijā gaidāms saulains laiks, mākoņu būs maz.

Pūtīs lēns austrumu vējš. Gaiss sasils līdz +11..+13 grādiem, Kurzemes rietumu piekrastē - līdz +14..+15 grādiem.

Rīgā spoži spīdēs saule, parādīsies nelieli mākoņi. Pūšot lēnam austrumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +13 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona centrālā daļa. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 772-774 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī, dienas gaitā spiediens vēl nedaudz pieaugs.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,5 grādiem Alūksnē līdz +15,4 grādiem Jelgavā.

30.septembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30..+31 grāds dažviet Spānijā un Itālijā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir -7 grādi Somijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu