Japānas vulkāna izvirduma upuru skaits pieaug līdz 43 cilvēkiem (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānā uz izvirstošā Ontakes vulkāna ir atrasti vēl septiņu cilvēku līķi, līdz ar to izvirduma upuru skaits ir pieaudzis līdz 43 cilvēkiem, trešdien ziņoja valsts raidsabiedrība NHK un citi mediji.

Glābēji vulkāna virsotnes tuvumā svētdien atrada 31 mirušu tūristu, bet pirmdien uz šā vulkāna tika atrasti vēl pieci mirušie.

Pirms ziņas par septiņiem jaunajiem upuriem mediji bija vēstījuši, ka apmēram 20 cilvēku šajā izvirdumā pazuduši bez vēsts. Daļa vulkāna vēl ir nepieejama glābējiem, jo tas turpina izmest toksiskas gāzes un tvaikus.

3067 metrus augstā Ontakes vulkāna izvirdums negaidīti sākās sestdien, kad pa tā nogāzēm pastaigājās tūristi, baudot rudens ainavas.

Apmēram 1000 karavīru, policistu un ugunsdzēsēju ir iesaistījušies plašā meklēšanas un glābšanas operācijā, lai izglābtu desmitiem uz vulkāna esošo tūristu.

Ontakes vulkāns ir populārs pārgājienu objekts, sevišķi septembra beigās, kad koku lapas maina krāsu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu