Anticiklona ietekme var saglabāties arī nākamnedēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Laikapstākļus Latvijā nosaka anticiklons, kas gādā par sausu un pārsvarā saulainu laiku, un anticiklona ietekme varētu saglabāties arī nākamnedēļ, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Tuvākajās diennaktīs virs Latvijas atradīsies anticiklona centrālā daļa, tādēļ tikpat kā nebūs vēja. Sagaidāms, ka nedaudz pieaugs gaisa mitrums un palielināsies mākoņu daudzums, dažviet valstī var nokrist pa kādai lietus lāsei. Nakts un rīta stundās vietām sabiezēs migla.

4.oktobra naktī un priekšpusdienā daudzviet iespējama migla. Gaisa temperatūra vēlēšanu dienas rītā būs -1..+7 grādi, dienas gaitā gaiss iesils līdz +11..+16 grādiem.

Iespējams, ka nākamnedēļ, anticiklonam nedaudz atkāpjoties uz austrumiem un no rietumiem pietuvojoties ciklonam, Latvijā pastiprināsies dienvidaustrumu vējš, ar kuru var ieplūst sausāks un nedaudz vēsāks gaiss.

Oktobris kopumā gaidāms līdzīgs septembrim - mazāks nokrišņu daudzums, vairāk saules un nedaudz augstāka gaisa temperatūra nekā ierasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu