TOP 10 vietas, kur baudīt rudeni (27)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/oksidor

Vēl tikai pāris nedēļas būs zeltaini raibas koku lapas, tāpēc TVNET jums iesaka desmit vietas, ko ir vērts apmeklēt tieši rudens laikā.

 
Foto: Gatis Diedziņš/LETA

Sigulda

Sigulda ir krāšņa un iecienīta vieta, ko apmeklēt tieši rudenī. Kalni, alas, Gaujas senleja, pilis un skaistā daba, ko apvij rudens koku lapu raibās krāsas, padara Siguldu par vienu no populārākajām atpūtas vietām Latvijā tieši rudens laikā.

Sigulda

 
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tērvetes dabas parks

Tērvetes dabas parks ir iecienīts ģimenēm ar bērniem. Rudens laikā pastaigas pa takām, kas caurvij 300 ha dabas parku (tajā ietilpst Pasaku mežs, Rūķīšu mežs un rotaļu laukums) ļauj lieliski atpūsties un izbaudīt dabu.

Tērvetes dabas parks

 
Foto: Lita Krone/LETA

Likteņdārzs

«Likteņdārzs» atrodas 100 km no Rīgas, Kokneses pagastā. Šī ir vieta, kur dabas ielokā padomāt par savu dzīvi, sevi un ģimeni. Filozofiski «Likteņdārzs» ir vieta, kur satiekas pagātne, tagadne un nākotne.

Likteņdārzs

 
Foto: Latvijas Dabas fonds

Vasenieku purva laipa

Dabas mīļiem iesakām apmeklēt Vasenieku purva laipu. Tās taka atrodas Stiklu purvos jeb Kursas zemienē Ugāles līdzenumā Ventspils un Talsu rajonā. Taka vijas cauri purva ezeriem, tur mītošajiem augiem un dzīvniekiem.

Vasenieku purva laipa

 
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rundāles pils

Rundāles pils ir celta 16. gadsimtā, tā atrodas Rundāles novadā. Pils nosaukums cēlies no vācu vārdiem «miera ieleja». Tā ir populāra ne tikai ar savu skaisto iekštelpu interjeru, bet arī savu plašo parku, ko sāka veidot jau 18. gadsimtā.

Rundāles pils

 
Foto: kemerunacionalaisparks.lv

Ķemeru nacionālais parks

Ķemeru nacionālais parks ir skaista vieta, kur izbaudīt raibo rudeni. Apmeklētājiem ir iespēja pastaigāties pa dabas takām un izbaudīt aizsargājamo dabu.

Ķemeru nacionālais parks

 
Foto: daba.gov.lv

Niedrāju - Pilkas purva taka

Dabas mīļiem ir iespēja bez maksas dodies aplūkot Niedrāju – Pilkas purvu. Apmeklētājiem pavērsies iespēja vērot augstā purva ainavu: redzamas mazas priedītes, nelielas ūdens lāmas, ziedošas purva puķes.

Purvs ir nozīmīga uzturēšanās un ligzdošanas vieta putniem – dzērvēm, sudrabkaijām, kaijakiem. Ja paveiksies, ieraudzīsiet arī melno stārķi, sējas zosi, ķīķi, mazo ērgli, rubeni, mežirbi, dzelteno tārtiņu vai trīspirkstu dzeni.

Niedrāju - Pilkas purva taka

 
Foto: flickr.com/maasha

Ieriķupītes dabas taka

Aktīvākiem cilvēkiem Cēsu rajonā, Amatas novadā ir iespēja apmeklēt Ieriķupītes dabas taku. Tur no koka laipām un tiltiņiem veidota taka Ieriķupītes skaistākajā posmā ar vairākiem ūdenskritumiem un kāplēm, vecajām dzirnavām, unikālo dzirnavu taku, kā arī dažādu šķēršļu joslu aktīviem cilvēkiem gida pavadībā.

Ieriķupītes dabas taka

 
Foto: flickr.com/slemmon

Skaņu takas Mācītājmuižā

Skaņu takas Talsu Mācītājmuižā Laidzes pagastā ļauj iepazīt augiem bagātas vietas. Takās izvietotie savdabīgie «Pļavu un muižu arhitektūras» elementi - Lidonis, Meža zirneklis, Spēka aka, Zvanu tornis un citas - lieliski papildina pauguru un mežu ezeru ainavas.

Skaņu takas Mācītājmuižā

 
Foto: aglona.travel.lv

Velnezers Latgalē

Aglonas novadā, Šķeltovas pagastā atrodas dabas liegums - Čertoka ezers jeb Velnezers. Ezerā neaug ūdenszāles, no zivīm tajā mīt gandrīz tikai asari, no ezera vairās putni un zvēri. Tas ir caurspīdīgs, vietām 17 m dziļš, un ir ticējums, ka tie, kas tajā izpeldas, drīz mirs.

Pastāv versija, ka Velnezers cēlies kāda kosmiska objekta kritiena rezultātā.

Gleznaino ezeru ietver skaista apkārtējā ainava.

Velnezers Latgalē

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu