Nepālā pēc sniegputeņa kalnos pazuduši vairāk nekā 100 cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NEPAL ARMY / NEPAL ARMY

Nepālā pēc sniegputeņa, kurā dzīvību zaudēja vismaz 32 cilvēki, joprojām pazuduši vairāki desmiti kalnos kāpēju, ceturtdien vēsta vietējie mediji.

(Papildināts viss teksts.)

Ciklona «Hudhuds» izraisītais sniegputenis otrdien pārsteidza 168 cilvēkus, kuri bija devušies pārgājienā Annapūrnas kalnu maršrutā.

Vietējā televīzija ziņoja, ka varasiestādēm izdevies sazināties ar 130 ārvalstu pilsoņiem, kurus sniegputenis iesprostojies kalnu ciematos. Cik cilvēku joprojām ir pazuduši, precīzi nav zināms, bet domājams, ka to skaits mērāms desmitos.

Tīmekļa vietne «The Republica» vēsta, ka līdz šim nav izdevies sazināties ar 85 ārvalstu tūristiem.

Par glābšanas darbiem atbildīgais policists norādīja, ka līdz šim izdevies izglābt 43 cilvēkus, kurus sniegputenis iesprostoja kalnos.

Annapūrnas kalnu maršrutā pēc spēcīgā sniegputeņa atrasti 24 miruši cilvēki. Dabas stihijā dzīvību zaudējuši arī trīs nepāliešu jaku gani un, domājams, arī divi slovāku kalnos kāpēji un trīs nepāliešu gidi, kuru nometni kalnos otrdienas naktī apraka lavīna.

Viņu meklēšanā iesaistīti helikopteri, bet līdz šim nav atrastas nekādas dzīvības pazīmes.

Mirušo vidū ir arī ārvalstu pilsoņi. Vietējo amatpersonu sniegtās ziņas liecina, ka sniegputenī gājuši bojā četri kanādieši, divi Izraēlas pilsoņi, polis, Vjetnamas pilsonis, indietis un viens Vācijas pilsonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu