Himalajos bojāgājušo alpīnistu skaits sasniedzis 43 cilvēkus (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc spēcīgās sniega vētras un tās izraisītajiem nogruvumiem, kas šonedēļ Nepālā piemeklēja vienu no iecienītākajiem alpīnistu maršrutiem Himalajos, bojāgājušo skaits sestdien sasniedzis 43 cilvēkus.

Glābējiem pazudušo alpīnistu meklēšanā atbalstu sniedz Nepālas armijas helikopteri, taču pastāv bažas, ka zem sniega var būt aprakti vēl daudzi citi no kalnākāpējiem.

Līdz šim izdevies izglābt 385 cilvēkus.

Šobrīd tiek uzskatīts, ka visi uz Torongla pārejas iesprostotie alpīnisti, kam izdevies izdzīvot, ir nogādāti drošībā.

Tomēr, kā no notikumu vietas ziņo britu raidorganizācijas BBC korespondents, īsti gan nav zināms, kuri alpīnisti nogādāti drošībā un kuru joprojām trūkst, jo šajā sezonā Nepālā uzturas tūkstošiem ārvalstu alpīnistu un tūristu.

Tagad varasiestādes galveno vērību piegriež to bojāgājušo meklēšanai, kuru mirstīgās atliekas vēl nav atrastas.

Uzdevumu apgrūtina tas, ka glābēju resursi ir ierobežoti, un tiek uzskatīts, ka vairums bojāgājušo atrodas augstumā, kas ir tuvu maksimālajam helikopteru lidojuma augstumam.

Starp bojāgājušajiem ir gan nepāliešu pavadoņi, gan izraēliešu, kanādiešu, indiešu, japāņu, slovāku, poļu un vjetnamiešu alpīnisti.

Daudziem no izglābtajiem ir smagi apsaldējumi, un viņiem nāksies amputēt locekļus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu