Eiropas dienvidu un rietumu daļu skāris karstuma vilnis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Sestdien vairākos desmitos pilsētu Eiropas rietumu un dienvidu daļā pārspēts 18.oktobra maksimālās gaisa temperatūras rekords, termometra stabiņš vietām pakāpies virs +30 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Karstums līdz +30..+33 grādiem turpinās arī citās Vidusjūras salās, kā arī Spānijā, Itālijā un Balkānos. +30 grādu atzīme sestdien sasniegta arī Francijas dienvidrietumos.

18.oktobra siltuma rekordi reģistrēti ne tikai minētajos reģionos, bet arī Lielbritānijā, kur gaiss sasilis līdz +21 grādam, Beļģijā un Nīderlandē, kur termometra stabiņš pakāpies līdz +23 grādiem.

Savukārt Eiropas ziemeļaustrumos iestājusies ziema. Sestdienas rītā Somijas austrumos gaiss atdzisa līdz -16 grādiem, Krievijas ziemeļos sals sasniedza -19 grādu. Eiropas galējos austrumos, Krievijā, zemi klāj līdz 25 centimetriem dziļš sniegs.

Krievijas dienvidus, Gruziju un Turciju skārušas spēcīgas lietusgāzes, to dēļ sinoptiķi izsludinājuši plūdu trauksmi.

Nākamnedēļ daudzviet Eiropā cikloni atnesīs lietusgāzes un stiprus vējus, kalnos gaidāmi sniegputeņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu