Nakts sākumā Latgalē sals sasniedzis -6 grādus; sācies lietus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svētdienas rītā Latvijā sācies lietus - līst valsts rietumu un centrālajā daļā, daudzviet līst mēreni stipri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās jau visā valstī, un lietus drīz sasniegs arī valsts austrumus.

Pagājušās nakts sākumā, kamēr Austrumlatvijā vēl bija skaidrs laiks un lēns vējš, gaisa temperatūra Latgalē pazeminājās līdz -6 grādiem. No rīta Latgalē gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz 0..-3 grādiem, pārējā valstī ir +1..+4 grādi.

Pastiprinās dienvidu vējš, tā ātrums brāzmās piekrastē sasniedzis 8-13 metru sekundē.

Rīgā apmācies un lietains laiks, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz astoņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,2 grādiem Alūksnē un Rēzeknē līdz +8,3 grādiem Kolkā.

18.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32..+33 grādi Grieķijā, Itālijā, Spānijā un Francijas dienvidrietumos. Zemākā gaisa temperatūra svētdienas rītā -13 grādu Somijas ziemeļos un -23 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu