Svētdienas rīts atnesis siltuma rekordus Dānijai un aukstuma rekordus Baltkrievijai (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas naktī un rītā gaisa temperatūra vietām Dānijā pakāpusies līdz +17..+18 grādiem, pārspējot vairākus 19.oktobra siltuma rekordus, tikmēr Baltkrievijā, gaisam atdziestot līdz -9..-10 grādiem, vietām reģistrēts jauns aukstuma rekords, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Arī Anglijā nakts uz svētdienu bija +18 grādus silta. Savukārt Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos sals sasniedza -23 grādus, kas ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra Eiropā šoruden. Maskavā gaiss atdzisa līdz -10 grādiem.

Neparasts siltums turpinās daudzviet Eiropas dienvidu, rietumu un centrālajā daļā. 18.oktobra augstākā gaisa temperatūra bija +32..+33 grādi Grieķijā, Itālijā, Spānijā un Francijas dienvidrietumos.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi jaunās nedēļas vidū gaisa temperatūra daudzviet Centrāleiropā vairs nepārsniegs +10 grādu, Baltijas valstīs 23.-24.oktobrī iespējams sals līdz -10 grādiem, aukstāks laiks gaidāms Krievijā, savukārt Pireneju pussalā gaisa temperatūra dažās dienās vēl pakāpsies līdz +30 grādiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu