Tuvākajās dienās gaidāms tik auksts laiks kā parasti decembrī (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvākajās diennaktīs vidējā gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies līdz -1..-3 grādiem, un šāds temperatūras režīms ir raksturīgs decembrim, liecina «Global Forecast System» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Parasti oktobra beigās gaisa temperatūra caurmērā pazeminās līdz +4 grādiem un tikai novembra izskaņā diennakts vidējā gaisa temperatūra valstī noslīd zem nulles.

Pastiprinoties anticiklona ietekmei, nedēļas otrajā pusē gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks. Gaisa mitrums būs ļoti zems - dienas laikā relatīvais mitrums saruks līdz 30 procentiem, tik sauss gaiss parasti ir tikai pavasarī.

Pūtīs mērens austrumu vējš, kas pāries dienvidu vējā. Tā ātrums brāzmās dažbrīd pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē.

Sagaidāms, ka zemākā gaisa temperatūra būs piektdienas rītā, kad valsts austrumos tiek prognozēts sals līdz -10 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra pēcpusdienās būs -2..+4 grādi. Atrodoties vējā, aukstums šķitīs lielāks.

Vidzemē un Latgalē pamazām aizsals mazie ezeri un dīķi. Speciālisti atgādina, ka uz jauna, plāna ledus kāpt ir bīstami, īpaši jāuzmana bērni, ņemot vērā, ka pēc dažām dienām sāksies skolēnu brīvlaiks.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu