Eiropā šobrīd - gan nebijis karstums, gan vētras un sniegputeņi (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otrdienas pēcpusdienā Spānijas austrumu pilsētā Valensijā termometra stabiņš sasniedza +36 grādu atzīmi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. +30 grādu atzīme tika pārsniegta daudzās spāņu pilsētās, sasniedzot jaunus karstuma rekordus.

Parasti gaisa temperatūra Spānijā oktobrī nav augstāka par +25 grādiem, bet otrdiena bija piektā diena pēc kārtas, kad gaisa temperatūra valstī pakāpās virs +30 grādiem.

Tikmēr Eiropas ziemeļaustrumos, Krievijā, pēdējās dienās reģistrēts sals līdz -26 grādiem un plašas teritorijas pārklājis sniegs.

Eiropā plosās vairākas vētras. Viena no tām ir Ziemeļjūrā, otra - Vidusjūras rietumu daļā, trešā - Centrāleiropas kalnu apgabalos.

Otrdien kalnos Centrāleiropā reģistrētas vēja brāzmas līdz 38 metriem sekundē, kalnos Skotijā - līdz 48 metriem sekundē.

Austrijā, Ungārijā un Horvātijā sinoptiķi izplatījuši sarkano - augstākās pakāpes - brīdinājumus par spēcīgu vēju. Vēl septiņās valstīs ir spēkā oranžais brīdinājums par trešdien gaidāmu vētru. 18 valstīs izsludināts brīdinājums par stipru lietu, sniegu, apledojumu, plūdiem vai piekrastes applūšanu.

Visstiprākās lietusgāzes gaidāmas Slovēnijā, Ungārijā un Horvātijā.

Alpos un Dināru kalnos tuvākajās diennaktīs gaidāmi spēcīgi sniegputeņi, vietām var uzsnigt pat metru dziļš sniegs. Spēcīga snigšana tiek prognozēta arī vietām Skandināvijā.

Austrumeiropā pastiprināsies sals. Daļā Krievijas, tai skaitā Maskavā, gaisa temperatūra noslīdēs vismaz desmit grādu zem normas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu