Ūdens līmeņa celšanos Mazajā Juglā, iespējams, pastiprināja tilta remonts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Viens no plūdus pastiprinošajiem iemesliem Salaspils pagastā un apkārtējos novados varētu būt tilta remontdarbi pie Juglas papīra fabrikas, kā rezultātā Mazajā Juglā izveidojies aizsērējums un apgrūtināta ūdens aizplūšana, zināja Salaspils novada domē.

Domes pārstāve Lolita Trukšāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka šis ir viens no iespējamiem iemesliem, kas apspriests Civilās aizsardzības komisijas sēdē. Savu darbu plūdu pastiprināšanā veica arī pēdējā laika lielais nokrišņu daudzums un Suntažu aizsprosta pārrāvums.

Trukšāne arī skaidroja, ka nākamnedēļ Stopiņos uz sēdi sanāks atbildīgās personas, lai pārspriestu ūdens līmeņa celšanās iemeslus Mazās Juglas upē.

Trukšāne arī sacīja, ka Mazajā Juglā Salaspils pagastā vakar nedaudz cēlies ūdens līmenis, taču ūdens atsūknēšana nav bijusi nepieciešama.

Tāpat domes pārstāve informēja, ka pašvaldība pagaidām oficiāli neplāno lūgt finansiālu atbalstu no valsts plūdu zaudējumu novēršanai. Viņa piebilda, ka pašvaldības pārstāvji varētu runāt ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem, kuras pārziņā ir upes.

Salaspilij blakusesošajā Stopiņu novadā cilvēki no plūdiem nav cietuši, teikts Stopiņu novada domē. Pašvaldība gan ir gatava rīcībai, ja situācija pasliktinātos.

LETA jau ziņoja, ka Salaspils pašvaldība vienojusies par finansiālu palīdzību pašvaldībā deklarētajiem iedzīvotājiem - atkarībā no zaudējumiem tas būs pabalsts līdz 300 eiro uz mājsaimniecību. Tāpat pašvaldība pēc nepieciešamības nodrošinās nosēdaku izsūknēšanu un apgādās ar dzeramo ūdeni. Plūdos cietis salīdzinoši neliels daudzums deklarēto iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka 17.oktobrī Salaspils pagastā cēlās ūdens līmenis Mazās Juglas upē un ugunsdzēsēji no applūdušajām mājām izglāba piecus cilvēkus, tostarp grūtnieci ar bērnu, divus pensionārus un suni. Saleniekos bija applūdušas 40 mājas, savukārt Avotos - 20 mājas. Ugunsdzēsēji apsekoja arī Vācu kalnus.

Stopiņu novadā pagājušonedēļ bija applūduši atsevišķi ielu posmi Līču apkaimē, taču iedzīvotājiem glābēju palīdzība nav bijusi nepieciešama.

LETA jau ziņoja, ka līdz ar aukstāka laika iestāšanos nedēļas otrajā pusē ir gaidāma ūdens līmeņa pazemināšanās Latvijas upēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu