Mazajā Juglā atkal strauji ceļas ūdens līmenis; situāciju kontrolē (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mazajā Juglā atkal strauji ceļas ūdens līmenis, informēja Salaspils novada domē.

Domes pārstāve Lolita Trukšāne pastāstīja, ka Salaspils pašvaldība situācijai seko nepārtraukti. Visu diennakti applūstošajās teritorijās dežurē pašvaldības policijas ekipāžas, situāciju nepārtraukti uzrauga arī pašvaldības civilās aizsardzības speciāliste Dzintra Mūrniece.

Iedzīvotāji ar pašvaldības mājaslapas un sociālo tīklu starpniecību ir informēti par rīcību ārkārtas situācijā, applūstošajās teritorijās ir izvietota informācija par to, kā rīkoties un kādu palīdzību var gaidīt no pašvaldības.

Jau ziņots, ka pie ūdens līmeņa celšanās upē varētu būt vainojami tilta remontdarbi pie Juglas papīra fabrikas, kā arī lielais nokrišņu daudzums.

Jau ziņots, ka 17.oktobrī Salaspils pagastā cēlās ūdens līmenis Mazās Juglas upē un ugunsdzēsēji no applūdušajām mājām izglāba piecus cilvēkus, tostarp grūtnieci ar bērnu, divus pensionārus un suni. Saleniekos bija applūdušas 40 mājas, savukārt Avotos - 20 mājas. Ugunsdzēsēji apsekoja arī Vācu kalnus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu