Vāciju, Austriju un Šveici skārusi spēcīga vētra (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vāciju, Austriju un Šveici naktī uz trešdienu skāris viesuļvētras «Gonsalo» atzars, kas draud atnest plūdus un spēcīgu snigšanu. Vācijas dienvidos vētra norāvusi ēkām jumtus un izraisījusi haosu satiksmē.

Bavārijā un Bādenē-Virtembergā vētras dēļ slēgtas 23 dzelzceļa līnijas, kuras nosprostojuši krītoši koki, ziņoja Vācijas dzelzceļa operators «Deutsche Bahn».

Nirnbergā, Bavārijas zemē, no teltīm evakuēti vairāki simti bēgļu, informēja vietējās amatpersonas.

Tikmēr Federālā jūras satiksmes aģentūra brīdināja, ka «Gonsalo» var izraisīt plūdus Ziemeļjūras piekrastē.

Naktī uz trešdienu vētra skāra arī Šveici un Austriju, pārvēršot maigu rudeni agrā ziemā.

Šveices Alpu dienvidos vēja ātrums sasniedza 51 metru sekundē, izraisot ceļu satiksmes negadījumus un liekot slēgt šosejas.

Austrijā vētras dēļ aptuveni 30 000 māju uz vairākām stundām palika bez elektrības, un meteorologi prognozē, ka līdz piektdienai kalnos var sasnigt līdz pat metru bieza sniega sega.

Otrdien «Gonsalo» atnesas skarbus laikapstākļus arī Lielbritānijai, kur Hītrovas lidostā tika atcelti aptuveni 10% reisu. Vētras dēļ kavējās arī prāmji.

«Gonsalo» pagājušajā nedēļā izveidojās Karību jūrā un skāra Bermudas un daļu Kanādas austrumu provinču, pirms aizvirzījās uz ziemeļiem pāri Atlantijas okeānam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu