Valsts austrumos sals sasniedzis -9 grādus, aukstumu pastiprina vējš (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas austrumos pazeminājusies līdz -8..-9 grādiem, un tas ir pagaidām lielākais sals šoruden, liecina meteoroloģiskā informācija.

Deviņu grāds sals reģistrēts Kārsavā, kā arī Rēzeknes apkaimē. Komforta temperatūra, kas atspoguļo vēja dzesējošo ietekmi, pazeminājusies līdz pat -15 grādiem.

Valsts rietumu un centrālajā daļā gaiss atdzisis līdz -4..-6 grādiem, vienīgi Kurzemes piekrastē ir nedaudz siltāk. Kolkasrags ir vienīgā vieta valstī, kur gaisa temperatūra nav noslīdējusi zem nulles.

Debesis virs Latvijas pārsvarā skaidras. Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš, Kurzemē un Ziemeļvidzemē brāzmās līdz desmit, Kolkā - līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, austrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz deviņus metrus sekundē. Gaisa temperatūra -5 grādi, kas vējā šķiet kā desmit grādu sals.

Alūksnē, Jēkabpilī, Priekuļos un Rēzeknē pārspēts 23.oktobra aukstuma rekords

Alūksnē, Jēkabpilī, Priekuļos un Rēzeknē labots 23.oktobra aukstuma rekords, ceturtdienas rītā pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gaisa temperatūra astoņos rītā Rēzeknes novērojumu stacijā pazeminājās līdz pat -9,3 grādiem.

Iepriekšējo reizi tik zema gaisa temperatūra Latvijā bija šā gada martā.

Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra saullēktā bija -5..-8 grādi. Siltākā vieta bija Kolka, kur plkst.8 termometrs rādīja +0,5 grādus.

Latvijas aukstuma rekords 23.oktobrī ir -9,9 grādi, kas reģistrēti 2003.gadā. Savukārt visa mēneša minimālās gaisa temperatūras rekords ir -16,3 grādi 2002.gada 22.oktobrī Vidzemes augstienē.

Austrumlatvijā sals saglabāsies arī dienas laikā

Ceturtdien saglabāsies auksts laiks - Austrumlatvijā gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par -1..-3 grādiem, Rietumlatvijā gaiss iesils līdz 0..+3 grādiem.

Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 7-12 metriem sekundē.

Diena būs saulaina, vietām saule spīdēs caur mākoņiem. Gaidāms rudenim neraksturīgi zems gaisa mitrums.

Arī Rīgā būs pārsvarā saulains un ļoti sauss laiks, gaisa temperatūra dienas vidū svārstīsies ap nulles atzīmi. Aukstumu pastiprinās mērens austrumu vējš.

Atmosfēras spiediens turpina paaugstināties, Ziemeļvidzemē tas jau pakāpies līdz 773 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Sinoptiķi prognozē, ka

piektdienas rītā gaidāms vēl par vienu vai diviem grādiem lielāks sals.

Brīvdienās aukstums sāks mazināties, un nākamnedēļ gaisa temperatūra, visticamāk, pakāpsies virs +10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,6 grādiem Alūksnē līdz +3,2 grādiem Kolkā.

22.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36..+37 grādi Portugāles un Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā ir -21 grāds Somijā un -23 grādi Krievijas ziemeļos.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu