Krievijas galvenais sinoptiķis: Eiropā gaidāma visai auksta ziema (42)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

2014.-2015.gada ziema Eiropā būs aukstāka nekā vidēji pēdējos 25 gados, prognozē Krievijas Hidrometeoroloģijas centra direktors Romāns Vilfands.

Viņš norāda, ka vidējā gaisa temperatūra būs tuvu normai jeb 1961.-1990.gada vidējam rādītājam. Tā kā pēdējos 25 gados ziemas caurmērā bijušas siltas, gaidāmā ziema šķitīs auksta.

Saskaņā ar Krievijas Hidrometeoroloģijas centra prognozi šoziem būs lielas gaisa temperatūras svārstības, 20 grādu salu nereti nomainīs atkusnis, kam atkal sekos sals.

Laiku pa laikam tiek prognozēta anticiklona pastiprināšanās, kas aukstās gaisa masas no Arktikas un Sibīrijas novirzīs uz Eiropu. Aukstuma viļņi gaidāmi gan Austrumeiropā, gan Rietumeiropā.

Vilfands piebilst, ka šajās dienās Austrumeiropā valda decembrim raksturīgi laikapstākļi. Tik liels sals oktobrī vērojams reizi 30 gados. Tomēr pašreizējais aukstuma vilnis vēl neliecina par ziemas sākšanos - pēc dažām dienām kļūs siltāk.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu