Valsts austrumos līdz -11 grādu sals, pārspēti daudzi aukstuma rekordi (10)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas austrumos ir -9..-11 grādu, pārspēts 24.oktobra aukstuma rekords vairākās pilsētās un arī visas valsts mērogā, liecina meteoroloģiskā informācija. Iepriekšējais 24.oktobra minimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā bija -10,9 grādi 1973.gadā.

Jaunais 24.oktobra aukstuma rekords Latvijā ir -11,7 grādi

Zemākā gaisa temperatūra Latvijā piektdienas rītā bija -11,7 grādi Madonā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tādējādi labots nacionālais 24.oktobra aukstuma rekords; iepriekšējais bija 1973.gadā reģistrētie -10,9 grādi.

24.oktobra minimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts arī Alūksnē, Gulbenē, Jēkabpilī, Rēzeknē, Rūjienā un Zosēnos, kur gaisa temperatūra pazeminājās līdz -9..-11 grādiem.

Sals piektdienas rītā bija lielākais kopš šā gada 6.februāra - pēdējo 260 dienu laikā.

Siltākā nakts aizvadīta Kolkā, kur gaiss atdzisa līdz -2,8 grādiem, taču šeit bija stiprākais vējš - brāzmās līdz 16 metriem sekundē.

Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija -6..-10 grādu saullēktā, tostarp galvaspilsētā termometra stabiņš noslīdēja līdz -6..-7 grādiem.

Valsts centrālajā daļā gaiss atdzisis līdz -6..-8 grādiem, Kurzemē - līdz -3..-6 grādiem.

Aukstumu pastiprina dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 6-11 metru sekundē, Kolkā naktī reģistrētas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Piektdien saglabāsies saulains laiks

Piektdien Latvijā saglabāsies saulains un ļoti sauss laiks - gaidāms rudenim neraksturīgi zems gaisa mitrums.

Vietām plānu mākoņu dēļ saule būs dūmakaina.

Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra nebūs augstāka par -1..+4 grādiem.

Rīgā maz mākoņu, dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz desmit metriem sekundē, maksimālā gaisa temperatūra +2 grādi.

Laikapstākļus nosaka spēcīgs anticiklons, atmosfēras spiediens valsts austrumos paaugstinājies līdz 779 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -3,4 grādiem Alūksnē līdz +2,5 grādiem Ventspilī.

23.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā ir -23 grādi Kolas pussalā, Krievijā. 24.oktobra aukstuma rekordi laboti ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā un Krievijā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu